Boli vas koljeno, kuk, rame, lakat?

PRO ACTIVE MEDI CENTAR

TTS Sport Centar predstavlja PRO ACTIVE MEDI CENTAR

PRO ACTIVE MEDI CENTAR je novo otvoreni poseban dio TTS Sport centra koji nudi najmodernije usluge terapija i rehabilitacija mišićno-zglobnog sustava.

Uz već poznate usluge profesionalnih masaža i kineziterapija proširili smo ponudu na nekoliko novih, izuzetno učinkovitih terapijskih tretmana za mišićno-zglobni sustav.

Tako se u TTS Sport centru mogu obaviti najpreciznija dijagnostika ili terapija mišićno zglobnog sustava na najmodernijem izokinetičkom aparatu na svijetu HUMAC NORM – CYBEX.

Uz Cybex uveli smo vrlo učinkovitu, najcjelovitiju trodimenzionalnu metodu liječenja skolioza, kifoza i lordoza – SCHROTH metodu.

Još jedna novost je i MANUALNA FASETNA TERAPIJA koju u cijeloj zemlji izvodi svega osam terapeuta.

MFT je izuzetno djelotvorna jer djeluje na cjelokupni organizam. Kralježnica je stup našeg života, između kralježaka izlaze korijeni kranijalnih živaca, koji idu u svaki dio našeg organizma. Ukoliko živcima omogućimo da neprekidno prenose informacije prema stanici i od stanice natrag, naš organizam će moći odrađivati sve potrebne procese.

 

 

Sve terapijske programe provode isključivo diplomirani kinezi terapeuti ili fizioterapeuti, a ne osobe s tečajem!

 

 

PRO ACTIVE MEDI CENTAR surađuje s velikim brojem vrhunskih ortopeda, fizijatara i fizioterapeuta koji su nas prepoznali kao ozbiljne partnere za kvalitetnu i ubrzanu rehabilitaciju njihovih pacijenata.

U 2016 godini TTS Sport centar opremio je poseban prostor za provođenje tretmana kinezi terapija sa svim potrebnim rekvizitima. Također je kupljen najbolji aparat na svijetu za rehabilitaciju i dijagnostiku mišićno-zglobnog sustava – izokinetički dinamometar HUMAC NORM CYBEX.

 

Kinezi terapeuti TTS Sport centra se više puta godišnje dodatno educiraju u zemlji i inozemstvu putem seminara i edukacija kako bi usluge bile u skladu s najnovijim i najnaprednijim svjetskim trendovima u kinezi terapiji i rehabilitaciji izokinetičkim dinamometrom (Cybex).

TTS KINEZITERAPIJA

Kontroliranim treningom do oporavka

Kineziterapija (grčke riječi kinein – kretati se, kinezis – pokret) je dio fizikalne terapije koja se bavi primjenom pokreta u svrhu liječenja, s ciljem uspostavljanja optimalnog funkcioniranja dijelova i organizma u cjelini.

Kineziterapija kao dio fizikalne terapije predstavlja jedan od najvažnijih aspekata medicinske rehabilitacije. Bavi se primjenom sistematiziranih pokreta pojedinih dijelova tijela ili cijelog tijela u vidu vježbi radi očuvanja, uspostavljanja, razvijanja i zamjene funkcija lokomotornog sustava.

Cilj kineziterapije je maksimalno iskorištavanje svih potencijala tretiranog pacijenta sa naglaskom na optimalni mogući oporavak oštećene funkcije lokomotornog aparata.

Kineziterapija obuhvaća aktivne i pasivne vježbe.

Aktivne vježbe se dijele na:

 • aktivne potpomognute
 • aktivne nepotpomognute
 • aktivne vježbe sa otporom.

Ona se primjenjuje u gotovo svim medicinskim specijalnostima kod brojnih patoloških stanja, ali i preventivno. Apsolutnih kontraindikacija praktično nema, a relativne su malobrojne.
U izvođenju jednog pokreta sudjeluje više anatomskih struktura:

 • koštani sistem
 • zglobovi
 • mišići
 • periferni nervni sistem
 • centralni nervni sistem

Još veći značaj kinezi terapija dobiva upravo zbog toga što pokret dovodi do angažiranja i ostalih organskih sistema : kardiovaskularnog, respiratornog, endokrinog i dr.
Zato je danas kineziterapija obavezan dio rehabilitacije ne samo kod bolesti i povreda koštano-zglobnog sustava (lokomotornog aparata), već i kod bolesti srca i krvnih žila, bolesti dišnih organa, nefroloških, neuroloških i drugih bolesnika

KINEZITERAPIJA MORA BITI STRUČNO VOĐENA I DOZIRANA!

Propisuje je doktor, specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije, a provodi je kineziterapeut ili viši fizioterapeut uz nadzor doktora. Doziranje kineziterapije zahtijeva poznavanje općeg stanja organizma (kardiovaskularni sistem, respiratorni sistem, nervni sistem, psihička spremnost i motivacija, zanimanje pacijenta…).

Terapijski efekti kineziterapije su:

 • povećanje mišićne snage i elastičnosti
 • povećanje obima pokretljivosti u zglobovima
 • poboljšanje  funkcije  kardiovaskularnog sistema, disajnih organa, nervnog  sistema i organa za probavu
 • poboljšanje cirkulacije i ubrzanje lokalnog metabolizma i procesa oporavka organizma u cjelini
 • stvaranje pravilne sheme pokreta i motoričke aktivnosti

Oblici kineziterapije koje sprovodimo u TTS Sport centru  su:

 • kineziterapija posle prijeloma kosti, sportskih i drugih povreda (saniranje kontraktura
 • kineziterapija za cervikalni sindrom
 • kineziterapija za neuromuskularne bolesti – multipla skleroza, poliomijelitis, cerebralna paraliza…
 • kineziterapija za lumbalni sindrom
 • kineziterapija  kod  perifernih artroza  (gonartroza, koksartroza, artroza sitnih zglobova šaka)
 • vježbe za osteoporozu
 • korektivna gimnastika (predstavlja skup fizičkih vježbi doziranih po intenzitetu, vrsti i trajanju, koje se mogu primjenjivati preventivno kod djece koja imaju predispozicije za nastanak nekog od posturalnih deformiteta ili terapijski ako oni već postoje)
 • vježbe za skoliozu, kifozu i lordozu
 • vježbe za korekciju spuštenih stopala
 • vježbe disanja i relaksacije
 • edukacija zaštitnih položaja i pokreta

 

TTS IZOKINETIKA / HUMAC NORM CYBEX

Želite najbrži mogući oporavak?

Izokinetika je budućnost u prevenciji ozljeda i oštećenja kao i u najučinkovitijem liječenju problema u radu mišića i zglobova!

KOME SE PREPORUČUJE IZOKINETIKA?

Izokinetika se preporučuje prvenstveno osobama koje imaju bilo kakvih problema sa zglobom kuka, koljena, lakta, ramenog i skočnog zgloba te ručnog zgloba, a također i osobama koje imaju disbalans mišića trupa, dakle leđa i trbušnog zida. Posebno se preporučuje ukoliko je osoba imala operaciju i mišići su se opustili i atrofirali ili u slučaju degenerativnih promjena na zglobovima.

UVOD U IZOKINETIKU

Ljudsko tijelo je savršeno harmonijski uravnoteženi sustav pa tako i sustav za kretanje tijela; kosti i kostur, mišići, zglobovi i ligamenti. Sve dok smo živi tijelu se može pomoći da bolje obavlja svoje funkcije. Stručna medicinska pomoć može dati izvrsne rezultate uz uvjet korištenja vrhunskih znanja, vrhunske opreme i iskustva u primjeni postupaka liječenja.

Ljudsko tijelo i njegov sustav kretanja se razvija i živi u uvjetima gravitacijske sile. Pri tome se želi kretati uspravno i u mogućnosti je ostvariti nevjerojatne pokrete i položaje unatoč svojoj težini i gravitaciji. Kostur i zglobovi su dinamički neaktivni dio sustava – konstrukcije. Aktivni dio sustava-konstrukcije su mišići čije kontrakcije osiguravaju kretanje tijela

U ČEMU JE TOČNO PROBLEM?

Snaga svakog mišića u sustavu kretanja se stalno mijenja, ovisno o vremenu aktivnog rada, ili mirovanja, tijekom cijelog života.

Odnos snaga mišića za svaki zglob ili cjelinu (koljena, skočne zglobove, kukove, koljena, laktove, kralježnicu) i za svaki smjer pokreta mora biti matematički uravnotežena kako bi tijelo ostalo uspravno ili obavilo željeni pokret. Ukoliko se naruši matematički odnos sila među mišićima preko dozvoljene granice, nastaju ozljede, pucanja ligamenata ili mišića, oštećenja hrskavica u zglobu, kronične upalne reakcije i bol sa trajnim oštećenjima zglobova. Kada se događa na kralježnici, glavni uzrok je poremećena statika i dinamika mišića nogu koji nose zdjelicu kao podlogu i mišića uz samu kralježnicu što najčešće ima za posljedicu prenaprezanje i konačno oštećenja diskova među kralješcima sa pritiskom na živac ili moždinu.

Gravitacija, a dobrim dijelom i tjelesna težina su u ovoj matematičkoj jednadžbi stalni parametri, dok se snaga mišića (svakog ponaosob) bitno mijenja ovisno o učestalosti aktivnog rada. Gubitak snage mišića u mirovanju iz bilo kojeg razloga je izuzetno brz i može se kretati i do 3% DNEVNO. Tjelesna težina samo je djelomično odgovorna za oštećenja zglobova i osjećaj slabosti, neusporedivo je važniji pravilan odnos i nivo potrebne snage u mišićima za čuvanje zgloba kao i nesmetano kretanje.

Iz ovog je jasno da je snaga mišića i odnos snage među mišićima ključni parametar kako za normalno kretanje, tako i za prevenciju oštećenja zglobova, ligamenata, hrskavice zglobova i mišića treba obratiti punu pažnju

 

ZAŠTO IZOKINETIKA?

Razvoj suvremene biomehanike i kompjutera je omogućio brzo i točno ispitivanje-mjerenje svih potrebnih parametara u pokretu tijela kao i analizu prema specifičnostima svake osobe. Izokinetički postupak je primijenjena biomehanika u kliničkoj medicini, i praktično je razvijen u USA 70 tih godina, primarno za potrebe astronauta i NASA-e. Danas je izokinetika obavezan dio rehabilitacije u svim većim suvremenim centrima za rehabilitaciju u svijetu

IZOKINETIČKA DIJAGNOSTIKA

Izokinetička dijagnostika je postupak kojim se kompjutorskom točnošću u aktivnom pokretu, velikom brzinom bilježe svi potrebni parametri. Matematičkom analizom testova se dobiva detaljan uvid u stanje funkcije zgloba pri čemu su već uzeti u obzir osobni parametri: dob, spol, tjelesna težina i tjelesna aktivnost svakog pacijenta. Na izokinetičkom aparatu pokret i otpor je optimiziran za trenutne mogućnosti pacijenta te ne može doći do oštećenja ili preopterećenja pod uvjetom da postupak vode stručno obučeni i iskusni medicinski stručnjaci. Dijagnostikom na Cybex uređaju osoba može saznati kakva je njezina snaga i balans mišićnih skupina s obzirom na dob, spol, tjelesnu aktivnost i težinu tijela.

KONAČNI CILJ

Što ranije otkriti poremećene odnose parametara u radu zgloba i mišića koji opterećuju i oštećuju zglob. Nakon toga, na temelju dobivenih nalaza testova provesti strogo ciljanu terapiju na izokinetičkim aparatima, te precizno otkloniti utvrđene poremećaje da bi se zaustavilo dalje oštećenje i oporavile oštećene strukture zgloba.

Pravovremenim dijagnostičkim testovima je moguće otkriti početne promjene u radu zglobova i mišića koje je nemoguće otkriti rendgenskim slikama, CT , MR ili UZ snimanjem.

TTS MASAŽE

Zdravo i ugodno

TTS Sport centar nudi usluge više vrsta profesionalnih masaža. Masaže izvode isključivo diplomirani magistri ili profesori kineziterapije.

Učestalost provođenja tretmana kod klijenta ublažava mišićnu napetost i omogućuje kontinuiran rad krvožilnoga sustava. Oslobađa negativnu energiju, rasterećuje umor i pruža normalan dotok kisika i hranjivih tvari do stanice.

Stimulira rad unutarnjih organa, pa tako i rad probavnog trakta, djeluje na psihu i nesanicu, a tretmanima se znatno smanjuje bol.

U ponudi TTS Sport centra su slijedeće masaže: medicinska, sportska, relaksirajuća (opuštajuća) i klasična.

Klasična masaža

Bazna masaža iz koje potječu tehnike svih ostalih masaža. Pokret je umjereno čvrst, a provodi se trljanjem, gnječenjem i lupkanjem. Dovodi do smanjenja stresa i poboljšanja krvotoka. Mogli bi reći da je po intenzitetu negdje između relaksirajuće i sportske masaže. Odlična je za opuštanje napetosti u mišićima i vraćanje energije nakon ozljeda. Ovom tehnikom temperatura tijela se povisuje za 2-3 stupnja, dolazi do poboljšanja cirkulacije, ne samo u površinskim dijelovima, već i na potkožno tkivo i mišiće. Poboljšava se opskrba kisikom i hranjivim tvarima, te se pojačava izlučivanje vode iz tijela i stimulira imunitet.

Klasična parcijalna masaža

Isto kao i klasična masaža ali se ovisno o želji klijenta masira određeni dio tijela (leđa, ruke, trbuh, noge)

Medicinska masaža

Medicinska masaža metoda je fizikalne terapije koja se služi nizom sustavnih pokreta na tijelu s ciljem manipulacije tjelesnim tkivima. Izvodi se rukama u svrhu izravnog ili neizravnog djelovanja na mišićni ili živčani sustav te cirkulaciju krvi i limfe. Kod medicinske masaže dolazi do poboljšanja cirkulacije, poboljšava se opskrba kisikom i hranjivim sastojcima kao i eliminacija štetnih tvari iz metabolizma. Ova vrsta masaže može biti upotrijebljena kao primarna terapijska intervencija ili kao dodatak ostalim terapeutskim tehnikama.

Sportska masaža

Sportska masaža ima jedan primarni cilj – ubrzati oporavak mišića od fizičkog napora. Jedna od agresivnijih masaža, stoga se u većini slučajeva preporuča sportašima.
Odlikuju je duboki snažni pokreti koji opuštaju mišiće, smanjuju spazme i miogeloze.

Ova masaža priprema tijelo za sportsku aktivnost. Ukoliko joj je prethodila sportska aktivnost ova masaža će pomoći otklanjanju napetosti ili grčeva u mišićima ili ukočenosti zglobova

To čini koristeći smanjenje mišićnog tonusa, koji se prirodno povećava unutar treninga, te poboljšanje cirkulacije, naročito one kapilarne. Za razliku od uobičajenog mišljenja, ova tehnika ne mora nužno biti izrazito jakog intenziteta, nego se fokus stavlja na individualne potrebe sportaša na kojem se primjenjuje masaža. Kako se tijekom izvođenja vježbi u mišićima događaju mikro-traume mišićnih vlakana, koja dovode do upala i bolova, sportska masaža je najbolji način ubrzavanja oporavka mišića. Sportska masaža nakon aktivnosti pridonosi uklanjanju štetnih tvari iz organizma, te svojim učinkom relaksacije mišića i smanjenjem količine mliječne kiseline u tijelu, doprinosi bržem oporavku nakon sportski aktivnosti.  Ova tehnika se može primjenjivati uobičajeno ili sustavno, što znači redovito ili nekoliko puta na tjedan poslije samoga treninga, ili sporadično, kada sportaš osjeti potrebu.

Relaksirajuća masaža

Za razliko od klasične, s kojom ju se često miješa, relaksirajuća masaža je izuzetno nježna, namijenjena prvenstveno smanjenju stresa. Kod relaksirajuće masaže vrlo je važan i sami ambijent u prostoriji, doduše i kod drugih oblika masaže jest važna atmosfera, ali kod relaksirajuće masaže ona je jedan od ključnih čimbenika. Za razliku od medicinske, sportske ili klasične masaže, ova tehnika nije intenzivna već pokretima opuštamo cijelo tijelo i um. Nježnim i laganim pokretima, krajnji je cilj ove vrste masaže dovesti osobu u stanje totalne opuštenosti.

Skolioza baj, baj!

SCHROTH METODA

schroth_2

 

Schroth metoda je najpoznatija te najcjelovitija trodimenzionalna konzervativna metoda liječenja skolioza, priznata u cijelom svijetu.

Skolioza je stanje kod kojeg dolazi do deformacije kralježnice u sve tri ravnine tijela u određenom vremenskom periodu. 80% skolioza su idiopatske skolioze, što znači da im ne znamo uzrok. Češće pogađaju djevojčice i to u vrijeme naglog rasta u dobi između 11. i 14. godine.

Schroth metoda ima dugu tradiciju. Osnovala ju je Katarina Schroth 1921.g. u Njemačkoj, koja je i sama imala skoliozu. Uočila je da terapija skolioze treba biti individualna, te da je tretman potrebno bazirati na trodimenzionalnoj korekciji krivina kralježnice. Kasnije je sa svojom kćerkom osnovala kliniku (1983.g.) iz koje su krenule edukacije.

Pokazala se kao jedan od najuspješnijih načina za korekciju deformiteta kralježnice (skolioza, kifoza, lordoza), pogotovo ako se radi o osobama koje su u fazi rasta i razvoja.
Ciljevi metode su:

 • Izbjeći operaciju
 • Usporiti ili spriječiti daljnju progresiju
 • Povećati respiratornu funkciju i mobilnost
 • Estetsko poboljšanje

Schroth terapeut pomoću testova, mjerenja, rendgenske snimke određuje tip skolioze, glavnu krivinu, težište tijela, disajna područja te daljnji program rada.
Koristi posebne mobilizacijske tehnike, pravilno pozicionira tijelo s ciljem stvaranja simetrije, provodi korektivno 3D disanje, te vježbe kroz sve tri ravnine tijela. Također educira pacijenta o provođenju vježbi kod kuće i posturi.
Vježbe su kompleksne, strogo individualne, detaljne i jasno definirane, a ovise o tipu skolioze. Izvode se u ležećem, sjedećem, klečećem i stojećem položaju, uz pomoć ogledala, švedskih ljestvi, štapova, traka…

Važno je naglasiti da su rano otkrivanje, svakodnevno vježbanje naučenih vježbi te osvješćivanje razlike između lošeg i dobrog posturalnog držanja ključ uspjeha. Schroth terapeut je tu da pomogne u tome.

MANUALNA FASETNA TERAPIJA

Danas imamo veliki broj različitih tehnika masaža.
Jedna od njih je i MANIPULATIVNA FASETNA TERAPIJA (MFT), koju je, nakon dugogodišnjeg rada, postavio Dominic Tešić, iskusni terapeut japanske tradicionalne medicine.

MFT za glavni cilj ima poboljšati kvalitetu života vezano za koštano-mišićni sustav, preciznije kralježnice i zglobova na kralješcima. Zamisao je: kroz “izravnavanje” kralježnice, točnije fasetnih zglobova, otkloniti pritisak i omogućiti da živac kvalitetno prenosi informacije od leđne moždine prema tkivu i natrag te tako potaknuti prirodniji sistem regeneracije tkiva.
Da bi se to postiglo, oko kralježaka se, preko kože pacijenta, rade točno određeni pokreti rukama i tim se zahvatima na kralješke vrši pritisak. Osim što se, uz uobičajene učinke masaže, postiže povećavanje cirkulacije i detoksikacije stanica, dolazi do osjećaja ugode i opuštenosti mišića.

Zbog manipulativne komponente ove masaže dolazi do izravnavanja samih kralježaka.
Kao što samo ime ove tehnike govori, radi se o zglobovima koji međusobno artikuliraju kralješcima – fasetama.
Ruke i prsti jednog iskusnog terapeuta toliko su osjetljivi da on osjeti kako kralješci stoje. Pošto terapeut kod MFT isključivo radi rukama i prstima, nije potrebno nikakvo mehaničko pomagalo ili medikamenti.
Osim klasičnih kontraindikacija i uz uvjet pravilnog izvođenja, MFT nema nikakvih nuspojava, jedino što se, kod osoba slabije kondicije, povremeno pojavljuje reakcija slična upali mišića.
Za MFT nema dobnih ograničenja, može se koristiti u svakoj životnoj dobi. Kod mladih ljudi može se koristiti kao prevencija, ali i za jačanje organizma, a kod odraslih i kod osoba starije dobi može se koristiti za sprječavanje tegoba kralježnice, te naravno, za održavanje vitalnosti.
Redovito korištenje te vrste terapije sprječava nastajanje tjelesnih tegoba, jer je terapeut preko tretmana u mogućnosti prepoznati i sanirati početne promjene oko kralježnice.
MFT poboljšava odnos između pacijenta i terapeuta, što je od velike važnosti jer, što je pacijent opušteniji, toliko će efikasnost samog tretmana biti veća.
MFT je izuzetno djelotvorna jer djeluje na cjelokupni organizam.

Kralježnica je stup našeg života, između kralježaka izlaze korijeni kranijalnih živaca, koji idu u svaki dio našeg organizma. Ukoliko živcima omogućimo da neprekidno prenose informacije prema stanici i od stanice natrag, naš organizam će moći odrađivati sve potrebne procese.

ostalaponuda

Odlični uvjeti za gotovo sve dvoranske sportove i različite usluge sportske rekreacije, sportske pripreme amaterskih i profesionalnih sportaša, rehabilitacije, zabave i zdravog života za djecu i odrasle.

Radno vrijeme

Ponedjeljak – Petak 08:00 – 22:00

Subota – 09.00 – 13.00

Nedjeljom i praznikom ne radimo.

Adresa

Ognjena price 34, Varaždin

Telefon

+385 42 490 850