Besplatne Schroth procjene u Pro Active Medi Centru za 10. godišnjicu TTS Sport Centra

Pro Active Medi Centar, specijalizirani dio TTS Sport Centra Varaždin povodom 10. godišnjice postojanja centra poklanja tjedan dana besplatnih SCHROTH procjena. Akcija traje od 21. do 25. listopada, u kojem je samo potrebno javiti se za termin pozivom na broj 042 490 850.

SCHROTH METODA je najpoznatija te najcjelovitija trodimenzionalna konzervativna metoda liječenja skolioza priznata u svijetu. Osnovala ju je Katharina Schroth 1921. godine u Njemačkoj. Pokazala se kao jedan od najuspješnijih načina za korekciju deformiteta kralježnice pogotovo ako se radi o osobama koje su u fazi rasta i razvoja. To potvrđuju brojni znanstveni radovi, kao i rezultati koji govore u prilog Schroth metodi.

Specifičnost za sve deformitete kralježnice je da mogu dovesti do ozbiljnih smetnji koje su do određene dobi tolerantne zbog velike adaptacijske sposobnosti mladog organizma, no s vremenom su te smetnje sve izraženije i teže podnosive. Zato je potrebna pravovremena reakcija i intervencija.

Važno je naglasiti da su rano otkrivanje, svakodnevno vježbanje naučenih vježbi te osvješćivanje razlike između lošeg i dobrog posturalnog držanja ključ uspjeha. Schroth terapeut je tu da pomogne u tome.

O skoliozi i ostalim deformitetima kralježnice možete se više informirati na službenoj web stranici Pro Active Medi Centra.

Ukoliko sumnjate ili već imate dijagnosticiranu skoliozu, obratite nam se s povjerenjem!